Nu kan ik alles weer zoals ik dat altijd gekund heb

5 juni 2020

Ik heb al sinds kleins af aan aan judo gedaan. Hierdoor heb ik een blessure aan mijn schouder gekregen en geen enkele dokter of fysiotherapeut heeft een diagnose kunnen stellen, heel veel doorverwijzingen en oefeningen maar nooit echt iets gevonden.

Telkens kreeg ik weer een tegenslag doordat ik weer was gaan sporten en dan 's avonds thuiskwam met weer diezelfde pijn zoals altijd in de schouder.Op een gegeven moment durfde ik bijna niks meer aan sport te doen omdat telkens deze pijn weer kwam, ik werd dus erg voorzichtig en dacht bij elke beweging die ik maakte weer aan die schouder. Hierdoor ging het herstel helemaal niet vooruit omdat de spieren in de schouder sterker gemaakt moesten worden.

Door de hypnotherapie kon ik weer gaan bewegen zoals ik zelf wilde zonder over elke beweging na te denken. Ik durfde de schouder weer te belasten beetje bij beetje en ook al waren er tegenslagen met pijn toch durfde ik het daarna weer te doen. Doordat ik dit durfde kon de schouder sterker worden en nu kan ik weer alles zoals ik dat altijd gekund heb.

 

Giel Smits

17 jaar