Ik ben voortaan een niet-roker

11 september 2019

Stoppen met roken…. Een lastige reis…

Na tig keer gestopt en weer begonnen te zijn, heb ik uiteindelijk een andere route gekozen dan normaal. Ik twijfelde al een tijdje over hypnose maar ik koos er nooit voor omdat ik het een “enge” gedachte vond. Toen ik op Facebook zag dat Suzanne hier mee bezig was, ging ik toch overstag. Want onder hypnose gaan bij iemand die je kent voelt toch anders aan.

Achteraf gezien waren mijn zorgen voor niets, want onder hypnose gaan voelde voor mij als een soort visualisatie, maar dan wat dieper. Het voelde helemaal niet alsof ik de controle uit handen gaf, juist het tegendeel was waar; ik voelde me volledig in verbinding met mezelf. Dit doen in een veilige omgeving, totaal niet ongemakkelijk, bij iemand die hier professioneel en kundig is, was een heel goede beslissing.

Teruggaan naar het begin. ‘Waarom ben je ooit begonnen met roken?’ ‘Wat voor gevoel geeft het je?’ ‘Waarom wil je stoppen?’ ‘Hoe komt het dat je altijd weer begint na een stop poging?’ Allemaal dingen waar ik wel eens over nagedacht had, maar waarbij ik nooit de moeite genomen heb om er ook echt bij stil te staan, om ernaar te kijken en vervolgens de lading eraf te halen. Want van roken kreeg ik een positief gevoel, een lekker gevoel zelfs. Die lading eraf halen en het vervolgens een andere plek geven is wat we gedaan hebben tijdens de hypnose sessies.

Het onbewuste wat sterker is dan je bewuste, het zette me flink aan het denken. Simpele mantra’s die enorm helpen. Ik ben niet gestopt met roken, ik ben een niet-roker! ‘Ik ben gestopt’ houdt de optie om weer te beginnen open, ‘Ik ben een niet-roker’ niet. Zo simpel… maar zó krachtig…

Inmiddels ben ik 5 maanden verder en ik heb nog steeds geen sigaret aangeraakt. Er zijn al vele momenten waarop ik normaal gesproken weer zou gaan roken voorbij gekomen.

Ik zit heerlijk in de tuin met een biertje en een boek erbij, zónder sigaret. En het voelt prima!

Lieke Geurts

38 jaar

Docent Engels