Hoe mijn doel van stoppen met roken me naar het gevoel van falen leidde

2 december 2019

Daar ging ik, mijn eerste afspraak bij Suzanne. Spannend hoor, onder Hypnose! De mensen om me heen zeiden al, dadelijk laat ze je een kip na doen. Maar nee hoor, ik was niet beland in een of andere Rasta Rostelli show.

We begonnen met een gesprek en waarom ik wilde stoppen met roken. Daarna moest ik gaan staan en me overgeven aan Suzanne. De eerste keer vond ik dat wel een beetje lastig. Ik wist tenslotte niet wat er ging gebeuren. Maar het lukte. En daar begon mijn ontdekkingsreis. Het was heel zwaar. Suzanne leid je naar je onderbewuste, en op een gegeven moment moest ik voor een grote spiegel staan en naar mijn eigen ik kijken.Ik zag een teleurstelling staan, iemand die had gefaald en niet trots was op zichzelf. Een hoop emoties kwamen er vrij. Heel intense. Stoppen met roken was mijn doel, en nu leid dit me naar het beeld van falen.

De teleurstelling, faalangst, het niet omarmen van mezelf was ook niet iets nieuws voor mij. Dat staat wel een beetje centraal in mijn leven. Op school, in relaties, op het werk. Zo ook dat ik hooggevoelig ben en het soms moeilijk heb hoe met mijn gevoelens om te gaan en mijn emotie naar andere overbreng.

Suzanne gaf me de keuze, dat het mogelijk was om het stoppen met roken even te parkeren en me in mijn volgende sessies te begeleiden onder hypnose,  waar dat stukje faalangst, negatief zelfbeeld nou eigenlijk vandaan kwam.Mijn keuze had ik dan ook wel snel gemaakt. Stoppen met roken daar was ik nog niet klaar voor. De daarop volgende sessies, waren dan ook heel intens en vermoeiend. Als kind hang je labeltjes aan gevoelens, en het kan iets heel kleins zijn, maar je blijkbaar zo in de weg zitten op je levenspad.

Mijn ontdekkingsreis naar mijn eigen ik onder begeleiding van Suzanne heeft me dichter bij mezelf gebracht. Laatst stond ik dus voor de spiegel en keek ik naar een trots iemand. Het voelde zo fijn. Ook ben ik er nu achter dat het gevoel van falen iets met mijn hooggevoeligheid heeft te maken. Voorheen, mocht ik in een bepaalde situatie terecht komen en ik de dingen weer eens anders of heel intens beleefde, als gevolg een naar gevoel, teleurstelling, onbegrip en er weer dagen over aan het piekeren was. Ik steeds meer de confrontatie aanga en me uitspreek. Zo het stukje naar gevoel verklein en tevens begrip voor elkaar creëer. 

Dankjewel Suzanne, het was me het ontdekkingsreisje wel. Deze had ik zeker niet willen missen. 

De reis naar mijn mooie ikke!! En ook al ben ik niet gestopt met roken, Ik rook al een heel stuk minder. Dus een win-win situatie

 

En voor diegene die twijfelen of al heel lang roepen dat er iets moet veranderen, Zet die stap, ga ook op ontdekkingsreis naar je eigen ik, wat heb je te verliezen!

Vrouw - Anoniem

(Naam bekend bij therapeut)