Ik laat me niet meer leiden door mijn emoties

20 januari 2019

Heel toevallig kwam ik Suzanne weer tegen, na 30 jaar elkaar niet ontmoet te hebben. Ik had al langer interesse in hypnose therapie, omdat ik erover vernomen had dat dit je onderbewuste liet spreken.

Alleen durfde ik niet naar een onbekende therapeut te stappen. Was het toch geen toeval dat ik Suzanne tegen het lijf liep?

Ik heb lang in mijn leven, voornamelijk geluisterd naar mijn hoofd en mijn onderbewuste weggedrukt. Totdat mijn onderbewuste mij twee jaar geleden letterlijk tot stilstand dwong en mijn lijf op slot zette. Geblokkeerd in lopen, liggen en zitten, om zo dus langzaamaan weer te gaan leren luisteren naar mijn gevoel en lijf. Met als gevolg dat ik van werk ben veranderd en voor mezelf ben gestart als coach. Dit leverde al veel bevrijding op. Toch merkte ik op dat ik nog vaak overvallen kon worden door een overweldigend verdriet. Ik kon niet achterhalen waar dit vandaan kwam of hoe er doorheen breken. Mijn wens en vraag aan Suzanne was om inzicht te krijgen hoe ik dat verdriet kan leren loslaten. Waardoor ik sterker in mijn schoenen kom te staan. Wel was ik enigszins sceptisch of ik me zo gewilloos wou laten behandelen (mijn hoofd is tenslotte nog steeds sterk).

Suzanne legt goed uit wat ze gaat doen en waarom ze dat doet. Ze luistert aandachtig en vraagt door tot de kern. Onder hypnose ben je je zeker nog volledig bewust van wat er gebeurt en hoor je jezelf praten. Je gaat daarbij ver terug in de tijd, die je jezelf niet meer kunt herinneren. Die gebeurtenis blijkt er toch te zijn en die komt op in situaties met bijbehorende krachtige emoties. Suzanne zorgt ervoor dat die gevoelens en emoties losraken en niet meer opkomen. Met deze ontlading, behandeling en inzicht kan ik nu weer verder in mijn leven en werk. Het levert me op dat ik lichter en luchtiger in elk moment kan staan. Hoe heerlijk is dat?! Dankjewel Suzanne, ik raad je behandeling zeker ook aan in mijn praktijk. 

Edith Camps

46 jaar

Wandel- en natuurcoach